7 råd til deg som vil vokse på Instagram:

Malene Foss (26) gikk fra 1000 til 39 000 følgere på Instagram på under et halvt år

Fra sitt høytliggende hus på Bergsakerheia i Lyngdal, publiserer Malene Foss interiørbilder til nær 100 000 følgere gjennom instakontoen @husefjell.  

– Målet var 10 000 før jul. Så satte jeg nytt mål med 25 000. Nå er 40 000 følgere innen rekkevidde før julaften, sier Malene Foss.

Hun opprettet profilen @husefjellInstagram da huset var under oppføring på nyåret 2017. Første halvår fikk hun 1000 følgere.

Så tok det av.

Et halvår senere var hun oppe i 39 000.

Oppdatert: Ved inngangen til 2019 er hun noen få tusen følgere unna å bikke 100 000 følgere.

Interiør for folk flest

Utsikten utover Rosfjorden og Kvavikfjorden kan knapt bli mer tilgjengelig enn fra verandaen til Malene Foss, der hun bor med ektemannen Per Christian og datteren deres på to år. Denne dagen legger tåkesløret seg over byen. Men det er det som er inni huset som engasjerer følgerne hennes. 

Interiørstilen hennes går for å være lun og koselig, der hun blander nordisk stil med rustikk.

– Man får en slags hyttefølelse av rustikken, forklarer hun.

Målet er å vise frem «interiør for folk flest».

– Jeg kan ikke skilte med en sofa til 60 000,–.


Og når interiøret ikke koster skjorta, får hun mindre dårlig samvittighet av å bytte det ut med ujevne mellomrom. Og som folk flest med lidenskap for interiør, maler hun gjerne samme vegg om – både én og to ganger.

Les også: Unngå denne bildetabben når du annonserer på Facebook

Lærerstudent. Malene Foss studerer til å bli lærer, og driver Instagram-profilen @husefjell ved siden av. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

7 tips for å få følgere på Instagram

Media Sør, som hjelper bedrifter med digital markedsføring, spurte 26-åringen om hvorfor hun tror hun har fått tusenvis av følgere.

Her er 7 tips til deg som vil vokse på Instagram – servert av Malene Foss i @husefjell:

1. Glem janteloven

– Så fort du stikker deg frem med noe, kommer folk til å snakke. Sånn er det bare. Du må tørre å satse hvis du skal få til noe, sier Malene Foss.

2. Ta mange bilder av samme utsnitt

– Kvalitet er viktig. Jeg kan sikkert ta 20 bilder av samme motiv, før jeg velger det beste. Ikke legg ut masse ræl.

3. Romfølelse foran detaljer

– Jeg får flere «likes» på bildene som gir deg romfølelse enn detaljbilder

Komponerer. Dagens instagrampost under produksjon. Alle bildene hun legger ut fra eget hjem, er tatt med mobilen. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

4. Vær synlig i andres kommentarfelt

– Skryt av andre som inspirerer deg.

5. Vær raus med reposting

I desember kjører Foss kampanjen #julmedhusefjell, der hun ber følgerne sine bruke nevnte hashtagg. Hver dag frem mot jul reposter hun ett av bildene.

6. Post jevnlig

– Bildene kan fort forsvinne i feeden hvis ikke du holder trøkket oppe. Reposting (punkt fem) hjelper deg å poste jevnlig. Jeg prøver å poste ett til to bilder hver dag.

7. Gjør det koselig

– Mange sverger til kun bilder i dagslys, mens jeg kanskje har en overvekt av bilder i skumringen med levende lys. Jeg prøver å skape en stemning som gjør at du har lyst til å bli en del av bildene. Aina Regina (fotograf i Lyngdal) sa til meg at jeg klarte å ta bilder som gjorde at hun hadde lyst til å være der. Da tenkte jeg: «Yes, hvis Aina Regina synes det, da kan jeg være litt kry».

Se også: Sjekk dine ni instagramposter som skapte mest engasjement i 2017

Neste mål for @husefjell

Med tusenvis av følgere kommer også interessen fra kommersielle aktører. Flere tar kontakt med Malene Foss for å få henne til å vise frem produktene sine på @husefjell, men hun sier ikke ja til alle tilbud.

– Jeg gjør ikke dette for å tjene penger. Foreløpig er det ikke så mye jeg tjener på dette, sier hun.

– Nesten 40 000 følgere på et halvt år, hva er neste mål?

– Det hadde vært veldig gøy å klare 100 000, men jeg tør ikke si når. Men det er viktig å sette seg store mål, svarer Malene Foss.

Trenger din bedrift hjelp til å bli mer synlig på sosiale medier? Klikk her for å ta kontakt med Media Sør.

Syntes du denne saken var interessant? Del den gjerne med dine venner.