Proffdrømmen lever videre:

Stian Godderstad har store planer når han nå gjenreiser Ford i Lyngdal

Det er vanskelig å temme en bilmann som Stian Godderstad (41), så vi blir enige om at det er like greit at han bare får det ut av systemet sitt.

Navnet er Stian Godderstad, firmaet er Bilservice Lyngdal. Samtalen med byens nye bilforhandler skjer som seg hør og bør i en Ford.

Media Sør og Bilservice Lyngdal har nylig inngått et samarbeid om markedsføring, og i hver vår usedvanlig behagelige bilstol ønsker vi i Media Sør å bli enda bedre kjent med mannen som tar Ford tilbake til byen.

Valget av firmabil var lett

Før praten starter på opptak, har han knapt gjort annet enn å glorifisere bestselgeren på fire hjul som også blir firmabilen hans: Ford S-Max, parkert utenfor de nye lokalene til Bilservice Lyngdal på Kvavik.

Når du setter deg inn i den romslige syvseteren 2018-modellen, er det lett å forstå hvorfor, vi skal gi ham den.

– Vær så god, Stian, få det ut av systemet ditt. Selg inn Ford S-Max!

– Ford har fått godkjenning til å markedsføre den som Norges beste syvseter, og det er ikke uten grunn. S-Maxen er utrolig god å kjøre, har alt det som far er opptatt av, og du har mulighet til tre barneseter med isofix, med et fjerde barn utenom. Du kan velge mellom ulike motorer, firehjulstrekk, og automatgir. Det er en grunn til at det er nettopp denne bilen jeg tar ut som firmabil, sier trebarnsfaren, som til sommeren oppgraderes til firebarnsfar.

Syvseter. Stian Godderstad har valgt seg Ford S-Max som firmabil. Det er et nøye gjennomtenkt valg.

Ford for alle penga

Like før årsskiftet ble det offisielt: Stian Godderstad bytter jobb. Av gikk Gumpens Auto-hatten, og på seg tok han daglig leder-buksene til Bilservice Lyngdal.

Med det forlot han Volkswagen og Skoda, og nå har han brakt giganten Ford tilbake igjen til byen, med solide eiere i ryggen.

Bilforhandleren ønsker i disse dager velkommen inn i sine nye lokaler. Du finner dem mot slutten av den lange stripen på Kvavik, i umiddelbar nærhet til Lucky Strike Bowlingsenter.

– Ah, nå kan jeg bowle i pausen, sier Godderstad.

Ønsker velkommen. I nye lokaler, nesten i enden av sletta på Kvavik, har Bilservice Lyngdal sine lokaler, og du er velkommen innom.

Proffdrømmen

I Lyngdal er ikke Stian bare kjent som bilselgeren.

Gjennom Lyngdals Avis hadde han sin egen høyst selvironiske webserie, der han samme år han fylte 40 skulle gi drømmen om å bli fotballproff en aller, aller siste sjanse.

Det endte i et skademareritt, som toppet seg med at han fikk urinsyregikt.

– Jeg tror mine fysiske og mentale egenskaper er bedre egnet i bilbransjen. Alderen er heller ikke så stor hindring her. Dessuten kan man ikke få strekk når man skriver kontrakt, det har i alle fall ikke skjedd til nå.

Messi i bilbransjen

Livet som proff er han ikke ferdig med.

– Du er vel per definisjon proff når du lever av det, så jeg er jo en proff bilmann. Nå handler det om å bli den beste proffen. Jeg håper jeg kan bli byens Bil-Messi, selv om jeg egentlig er en Ronaldo-mann. Men Messi er best, vi må nok bare innse det, sier han.

Strategien som sjef

Der han tidligere måtte oppover i systemet for å få fullmakter, gjør han nå som han vil. Den nye daglige lederen lover å strekke seg langt for kundene.

Ekstra langt.

– Når du kjøper en Ford, kjøper du også en plass som skal ta vare på bilen din. Vi kan ikke bare si at vi skal være gode på service, vi må vise det, nei, vi skal vise det. Kundene som handler Ford, skal bli superfornøyde.

Etablert på ny. 2018 ble året Ford kom tilbake til Lyngdal.

Markedsføringsplanen

Samarbeidet med Media Sør han han inngått med et mål om å skille seg ut.

– Det kan være at vår markedsføring er litt mer livlig enn andres, og at vi gjør ting litt mer utenom det vanlige for å nå frem til potensielle kunder. Da er det bra å ha de kule gutta i Media Sør på laget.

– Som om vi skulle sagt det selv.

Media Sør ønsker Stian Godderstad og Bilservice Lyngdal lykke til med å gjenreise Ford i Lyngdal, et bilmerke med 50 års historie frem til 2000-tallet.

Og som vi visste: Stian Godderstad benytter enhver anledning til å selge bil, men vi tror på ham, og det er all grunn for bilkunder å følge ekstra godt med når Ford nå går inn i æra i Lyngdal.

Stian Godderstad er definitivt klar for en bilprat over en kopp kaffe.

Syntes du denne saken var interessant? Del den gjerne med dine venner.